Alla inlägg under maj 2008

Av Pernilla - 11 maj 2008 21:07

Är det så här det ska vara att få barn med särskild behov?

Nu har vi varit på akuten igen med Mindra hon är ju inte sig själv och jag blev jätte orolig igen.Mindra bara sover och vaknar inte när hon ska ha mat .Vi måste väcka henne för att hon inte ska torka ut.

Hon har inte spytt sen i morse men är ju jätte slö och precis som hon har varit vi dom andra gångerna när vi fått åka till Umeå.Nu tog vi det säkra för det orsäkra och åkte till akuten för att få reda på ett CRP värde.Det värdet var 8 så det var ju jätte skönt att få reda på det.

Hon hade ingen feber heller.Men det är ju inte annat än att man börjar fundera på vad det då kan vara.Men läkare tyckte att vi skulle avvakta 1-2 dagar och sen ringa barnmottagningen för att få en bedömmning vad man ska göra.

Jag var riktigt nervös på vägen till sjukhuset för jag tänkte nu får vi reda på att hennes crp värde är jätte högt och att vi ska till Umeå i morgon.Men nu blev det inte så .Men jag är jätte orolig iallfall det är ju något som inte stämmer med henne hon sover bara och vaknar inte när hon ska ha mat.När dom stack henne på lassa så sa hon inte ett ljud utan bara sov.

Det tycker jag är ett tecken på att något är fel.

Nu har ju min mamma känsla stämmt ganska bra hitills så jag kan tänka mig att det kommer att bli Umeå om hon inte blir bättre under veckan.Då måste dom säkert kolla hennes shunt.

Av Pernilla - 11 maj 2008 11:18

Mindra somnade igår kväll klockan 00 och sen vaknade hon 06 men hon ville inte ha mat.Björn gav henne mat och hon åt men sen spydde hon igen.Mindra är varm idag och inte direkt på hugget.Nu blir man ju livrädd när hon inte mår bra.Alla dom gångerna när hon har varit dålig så har jag fått åka med henne till Umeå.

Suck, hoppas det går bättre den här gången.Hon är ju så himla liten så man blir ju livrädd för vad som kan hända.

Av Pernilla - 10 maj 2008 17:44

Det ringde på min mobil idag när jag låg och sov då var det en kompis till mig som heter Sofia.När jag hade vaknat ringde jag upp henne och då ville hon komma och hälsa på med sin son Måns.Det tyckte jag lät som en bra ide och dom kom.Men det var inte bara dom 2 utan även min andra kompis Saija hade kommit upp från Uppsala det var så himla kul att dom överaska mig. Saja är gravid och ska få barn i augusti så det var ju extra roligt att träffa henne.

Vi snackade en massa skit och skvallrade en hel del som tjejer bruka göra när dom träffas.Men det är ju en del av tjusningen när man träffas.

Nu sitter vi bara och tar det lungt och iakttar Mindra så att hon inte ska spy mer.Men det enda jag ser är en tjej som inte kan slappna av helt så det kanske kommer mer spya.

Av Pernilla - 10 maj 2008 17:40

Idag har Mindra börja dregla jätte mycket och jag kan se att en tand är på gång i nedre tandraden.Man har alltid sett Mindras tänder under hennes tandkött ända sen hon föddes.Så nu verkar det som att dom vill komma upp och visa sig. Mindra har haft 2 st kaskad kräkningar det bara flyger spya på golvet.Jag har haft spya över hela mig men jag tror inte att det är någon fara med henne för hon hade i allfall ingen feber.Hon verkar ha svårt att komma till ro men det kan ju bero på att det kör i magen på henne.

Av Pernilla - 10 maj 2008 07:56

Nu har jag startat en egen blogg vart jag kommer att skriva om det som intresserar mig.Jag vill ha en blogg vart jag kan skriva om vardags saker som finns i mina tankar.Alltså ingenting om familjen,barn,sjukdommar och så.Jag vill ha en blogg som jag kan skriva om musik och filmer o så .

Adressen är :

http://pillan30.bloggagratis.se/

Av Pernilla - 10 maj 2008 07:52

Godmorgon på er alla.Vilket underbart väder det verkar bli idag.Solen lyser in i vardagsrummet och man blir ju så himla glad.

Denna natten har varit jätte bra och Mindra har sovit hela natten och vaknade klockan 6.Det var Björns natt i natt så det är ju klart att hon sov som en häst.

Men det var ju bara bra för nu fick vi ju alla sova hela natten och när Minton vaknade 7 så var det inga större problem för mig att stiga upp med honom.

Idag ska vi grilla och vara ute på våran innegård med Minton så kan han cykla på sin trehjuling.

Han fick köra med sin elmotorcykel istället för det blåste ju storm ute och det var så tungt att cykla.

Av Pernilla - 9 maj 2008 20:46

Det har varit en underbar dag idag.Björn har varit ledig från jobbet och vi har haft en riktig familjedag.Vi har varit och handlat och tittat på traktorn med Minton.

Vi har bara myst på.Det är underbart att kunna känna sig hel ibland iallfall.

Vi var på stan också för att kolla om Buchts hade en babymonitor med bild.Men dom hade ingen men kunde beställa hem om vi ville ha en.Men jag tyckte att det var lite för dyra faktiskt så jag vet inte om vi ska skaffa en sån.

Nu på kvällen har vi lekt med tåget med Minton och efter det har Björn och barnen badat badkar.Minton tycker att det är roligt att bada med Mindra.

När jag hade henne på skötbordet och hade tagit av henne kläderna så krampade Mindra igen.Hon slänger ut armarna och spänner hela kroppen.Hon blir helt röd i ansiktet och det gick inte att häva den när man tog i henne.Den satt kanske i 15 sekunder.

Av Pernilla - 9 maj 2008 20:41

Vi har haft bra väder i Kiruna idag så vi var med Minton till min pappas jobb.Där har han en traktor som Minton fick åka i.Han tyckte att det var jätte kul.

Traktor är verkligen en grej som Minton är helt galen i.Han pratar om det hela dagarna.

Nu mättade vi hans behov lite med en riktig traktor istället för alla leksaker som är traktorer.

Ovido - Quiz & Flashcards