Alla inlägg den 8 maj 2008

Av Pernilla - 8 maj 2008 21:28

Björn har jobbat idag och kom hem kl 11 då var det bara för han att äta lunch och sen satte vi oss i bilen för att åka till Gällivare.Mindra skulle på synkontroll.

Väl där så är det ju en massa väntan typ 3 timmar tog allt som jag trodde skulle ta kanske 1timme.Men jag tackar alla avdelningar som har barnrum vad skulle vi gjort med Minton annars.Han är ju aldrig still och leker ju med alla leksaker han ser. Suck.

Mindra fick droppar i ögonen för att göra pupillen större och sen lyste sköterskan henne i ögonen för att se hur det såg ut.Han tyckte att Mindra var översynt men det är tydligen alla barn i hennes ålder och att det växer oftast bort.Men om det inte gör det så måste hon ha glasögon.Vi fick sätt oss i väntrummet för att få träffa läkaren senare men dit var bara Björn för jag och Minton var tvungen att köpa fika för vi blev hungriga.

När vi kom tillbaka då hade Björn och Mindra gått in till läkaren.Hon satte klammer i ögonen på Mindra som håller upp ögonen.Hon tittade och tyckte att gula fläcken var lite blek detta kan tyda på att man inte har någon syn men inte i Mindras fall för hennes blodkärl och sånt i ögat såg bra ut.Men det var ju som hon sa det är ju jätte svårt att veta på så små barn hur mycket dom ser och så.Men hon skulle meddela läkaren i Umeå att vi varit där och vad hon fått fram.Hon tyckte att när vi ska till Umeå för att ställa om shunten och söva Mindra ska man passa på att kolla på hennes ögon när hon sover.Hon tyckte inte att det var så trevligt med alla droppar i ögonen och klamrana.Så då är det lättare om hon är sövd.

Minton sov inte på hela resan till Gällivare så vi hann ju inte mer än komma hem så somnade han.Just nu sitter Björn med Mindra i sin famn för hon är missnöjd.

Jag ska avsluta nu och göra en hjälp insats för Björns skull. Mamma är ändå en mamma.

Ovido - Quiz & Flashcards